Mora nästa!

Kom hem igår kväll... Min snälla granne, Jonsson, hämtade mig & Mia på flyget och gud va jag längtade hem! Hur trött som helst efter dagen, som jag, Hanna & Mia konstaterade...
- "De känns som att man har åkt 3 mil..." . Då hade vi åkt ca. 3 minuter! Sen längtade jag grymt efter att bara få komma hem och lägga mig i soffan och sova i min egen säng. Det va iaf kul att va i Sthlm, trots +8grader & regn! Även om kroppen inte var snäll med mig denna dag och va så pigg som jag ville att den skulle va så va de en kul upplevelse! Hoppas att nästa gång i en WC-tävling inte dröjer allt för många år...

Vaknade rätt tidigt idag, vilket va rätt bra eftersom de är så mycket man ska hinna med på vilodagar! Varit på skolan -betalt kåravgiften, hämtat paket från H&M, varit och köpt kurslitteraturen till företagsekonomin och inhandlat en mors-dags present till mamma. Ni har väl inte glömt att de är MORS dag på Söndag?!

Nu ska jag äta upp min gormét-lunc´h och sen ska jag bege mig mot föräldrarna i Klövsjö för att sen åka till Mora i eftermiddag... Skejtvasan imorrn som väntar, 45 km, ska bli riktigt kul!


Ta hand om er!

På väg mot nya äventyr...

Helgen i Kalix kan jag säga blev lite av en besvikelse. Formen hade känts väldigt uppåtgående helgen innan och på veckan innan kändes den ännu bättre... siktet va inställt på en riktigt bra prestation. Humöret var bra, formen var bättre än någonsin den här säsongen och så kommer tävlingen, pang. Allting låser sig och loppet går allt annat än bra... känns inte bra en enda meter på loppet och väl i mål svimmar jag av tydligen (påstog tävlingsläkaren) och får åka på en bår till sjukstugan.

Jag repade mig bra ändå... lite sömn & glass gjorde att jag verkligen ville åka dagen efter, och gud va de kändes bättre på sprinten än Lördagens lopp. Även om placeringen inte blev så bra (vilket inte är så ovanligt för mig när de gäller sprint) så kändes de så himla bra.

Så nu är det nya tag som gäller... jag har varit besviken och frustrerad över vad de va som inte funkade men nu har jag lagt de bakom mig och har siktet inställt på att göra nått otroligt kul imorrn. Slottssprinten i Sthlm, WC-tävling. Ska bli himla kul att få åka och se hur dom bästa gör! Skidglädje är vad som kommer infinna sig i lilla mig när jag står där med dom andra. Även om de bara blir ett prolog på ca. 3min för mig så blir det spännande att sen se fortsättningen på tävling. Jag & Hanna ska heja :-)

Nej, nu måste jag packa klart. Snart går skjutsen ut på flyget ner till Sthlm. Kommer hem imorrn kväll igen. Lite extra motiverad och laddad förhoppningsvis till nästa äventyr, Skejtvasan, 45km, på Fredag.

Tjing.

Gomorron...

Sovit fint inatt trots kikande på Saw IV igår. En av de bättre skräckfilmerna tycker jag, om man kan kalla de skräck. Den är mer äcklig tycker jag!

Sover i ett 8-bäddsrum med övriga tjejerna, mysigt!

Imorse gifte sig Emma med Elisabeth mjuckisnalle, en fin cermoni med ring och allt...
image13
Man tager va man haver...
Vackert!

Nu ska vi snart ut och kika banorna här i Kalix. De kräk-snöar och är några plusgrader, gött.

Kalix nästa.

Imorrn bitti åker vi till Kalix för den näst sista Vattenfall Cupen, en cup för alla längdskidåkande-juniorer i Svergie. Blir en rät dryg resa upp... men att resa tillhör våran värld! Varje helg är det nånstans i Sverige man ska infinna sig, so, get used to it! (Som Ola påminner mig om jämt)

Idag har jag kört ett skönt fartpass på Storhogna/Katrina toppen. Gött väder & bra form... kunde inte bli så mycke bättre faktiskt!

Sen jobbade jag en sväng idag också. Hade mina små, blå-barn som dom senaste dagarna. Dom är så härliga! Joel va med ut idag också, eftersom han ska ta över vildarna imorrn :-) Va en liten tjej i nybörjargruppen på morronen som körde lite oturligt in i ett träd också. Hon såg ut som hon hade gått en rond i boxningsringen, stackarn. Helt skrubbad och med blå öga. Till de hör att tjejen är 6år och inte högre än 1 meter. Men hon va tuff och sa inte ett knyst förns läkaren kom.

Va på massage lite tidigare i kväll också, hos personalen på Logen, på Storhogna. Så jäkla skönt för min rygg! Har umgåtts lite med farmor som kom hem från Uppsala i eftermiddags också. Operationen hade gått bra och hon låter redan bättre... (hon har opererat sig för struma)

Nu ska jag börja packa för helgen. Brådis! Men... man har ju packat samma saker varje helg i över 10år så de börjar sitta. Går liksom på rutin att slänga ner sakerna.

Ta hand om er!

ZZzzzz...

Är så himla trött! Ändå har de inte varit några dagar med mycke träning direkt...
Tycker ärligt talat att den här tiden på året är ganska jobbig och tråkig, om man bortser från tävlingarna vill säga! Man kan inte träna så mycke man vill, för då uteblir resultaten och sen är de mörkt och kallt överallt! Tacka vet jag att våren är på väg, mer träning och mindre kläder :-)

Fick förfrågan att åka Slottssprinten tidigare ikväll, ligger här och är verkligen kluven. De vore ju jätte kul att åka, utan press och bara få vara med och se och lära... men samtidigt så blir det v'äldigt mycke nästa vecka.

*Kommer hem från Kalix, Söndag natt...
*Åka till Sthlm & Slottssprinten, Tisdag morron - Hem Onsdag kväll
*Till Mora & Skejtvasan, Torsdag kväll - Hem Fredag eftermiddag

Jag vet verkligen inte om jag klarar allt de där resande nu. Men, jag ska fundera en sväng till... de är en bra möjlighet för att få va med och se & lära. Ska sova på saken och bestämma mig imorrn bitti. Blir bums i säng för att jag inte ska svimma av alla tankar nu...


Natti natti.


Kär!

Den här tunikan är helt underbar... undrar om jag ska ta och klicka hem en till lilla mig. Jätte fin i vår, älskar färgen!

image10

Från Nelly.se

Skidskola

Jobbat även idag... Slalomskidskola närmare bestämt. Riktigt skoj faktiskt. Blir veckan ut till jag åker till Kalix. Imorrn tar jag nog med mig Joel ut eftersom han ska ta över min grupp på Torsdag. De är skönt med ett avbrott i skola och träning... gör något annat!

Idag fyller gumman, Sara, 20 år också! Grattis till dig... de tar vi igen när vi ses framöver :-)

Nu blir det en snabb dusch, sen gå igenom företagsekonomin som jag nu bytt till och kolla igenom kurslitteraturen. Sen blir det tvn och tidig kväll. Skönt!

Rapportena från Italien, är föresten lovande. Tror att de kan gå hur bra som helst till helgen och nästa vecka där borta för Teo & Tessan... Håller tummarna och är grymt avundsjuk här hemma!


Dagens webbsida som har allt (fråga bara Kalle): www.jula.se

Skandinavisk Cup, Sundsvall

Kört Skan.Cupen i Sundsvall idag, 5 km, klassiskt som sagt...
Gick rätt bra tycker jag! 27:a totalt, 11:e svenska, 3:e junior. Helt klart godkänt! Va bara 18 sek efter Broddan. Så de va ett skönt kvitto på formen :-) För övrigt så tog nio norskor, dom nio första platserna (!) Inte dålig dom...

Kvällen har bara varit lugn och skön. Ätit lite gott med familjen (är hos mamma & pappa i Klövsjö nu) och packat upp lite.

Imorrn blir det jobb på Storhogna... Zzz. När får Sanna sovmorron?!
Nu blir det "Stäng dårarna", har inte sett den förut så de passar bra att den går på tvn just nu!

Tjing...


En fixardag!

Vissa dagar är bara till för att det inte ska göras nått vettigt på, utan bara såna där tråkiga saker som måste göras! Jag har tränat, varit på skolan och fixat massa med CSN & mina nya kurser och tagit en promenad med Anna som verkligen behövde lite luft. Efter två dagar i sängen blir man inte piggare av att nästan få liggsår och utan syre. Har även fixat med Skiduniv. ansökan som Mattis så snällt kom med efter lunchen :-)

Imorrn blir det Skan.Cup i Sundsvall, 5 km, klassiskt. Hört rykten om en tuff & krävande bana... kan inte bli bättre för mig som ännu inte har jobbat upp min överkropp optimalt! Men resultatet är skit samma egentligen. Eftersom de är senior-klass och massa norskor med. Vill bara känna att kroppen är på gång och att tekniken sitter! Skulle va så skönt att få ett kvitto på att formen är på gång.

Nu blir det The Holiday, lite kvällsfika & sen bums i säng för imorrn blir det en tidig morron!

Ta hand om er, de är du själv som väljer hur du mår...


Alla <3s dag...

Har varit ute och tränat en sväng på morronen, skönt.
Nu ligger jag i soffan bredvid en däckad Anna. Hon mår inte så bra efter gårdagens operation! Hon fick en hel del smärtstillande och hennes lilla kropp orkar inte riktigt med. Ska nog göra henne sällskap resten av dagen! Hannas pappa är här nu och lagar lunch till oss, han är så snäll så!

Blir nog lite kikande på skidskytte-VM resten av dagen. Anna vill gärna gå och kika eftersom hon har biljett, men hon får nog snällt ligga kvar i sängen eftersom hon inte ens tar sig på toa själv...

image9
Så här goa kan vi va när vi båda är på topp!

Idag är de alla hjärtans dag också... Synd bara att man inte kan få fira den med den man vill. Men Anna går precis lika bra :-) Skänker en liten tanke till Italien dock... Vi får nog fira alla hjärtans dag i början på mars istället.

Inställt pga. blåst!

Idag har vare en så där otroligt skön dag.
Sovmorron, låång frukost till 12.00. De är inte illa för att vara mig...
Sen blev det städning av hela lägenheten och sen kom mor & far och drog med mig på lite lunch på stan.
Alltid lika trevligt när dom kommer in och bjuder på mat.

Efter de skulle vi på skidskytte-VM, damernas masstart stog på schemat. Väl där fick vi veta att de blev inställt.
De blåste rätt mycke idag och de hade nog blivit rätt orättvisa förhållanden. Så istället blir det masstart för damerna imorron kl. 14.15, Don´t miss it! Jag har förövrigt 4 biljetter över efter dagen så de är bara att höra av er om ni har lite tid över och vill kika på skidskytte imorrn!

Lite handlande blev det på stan också, har alltid en tendens att bli så när mamma är med. En ny köksmatta, en kappa och en mössa fick jag med mig hem idag... inte illa! Vet dock inte om jag ska behålla kappan/jackan...
image8
Vårkappa/jacka, H&M

Italienresenärerna som åkte imorse hade kommit fram fint för ett tag sen, skönt. Slipper jag sitta på nålar. Hade gärna varit där nere och glassat lite i två veckor jag också... men, men. Ösd är ju nästan som Italien... eller?

Nu ska jag se om Anna som varit på operation har kommit hem, stackarn. Hoppas allt gick bra!

Over and out.

Mixstafett, Skidskytte-VM, 2008

Lite dåligt med den dagliga uppdateringen så här får ni en liten resumé:

Söndag:
Team-sprint med Emma i Falun. Gick riktigt bra... efter en 2:a plats i prologen så tog vi hem segern i finalen! Gött! Tvåa blev Falk & Ragnarsson och på en tredje plats kom Korsgren & Lindstedt från Domnarvet.
Min egen känsla av loppet var riktigt bra, formen är på väg uppåt tror jag, skönt!

Det stog ett Björn Lind-stipendium på spel också, till de juniorlag som vann med mest emot mediantiden i sin klass. Jag & Emma tyckte de inte hade varit helt fel med 5.000:-/var... Men pengarna tog våra favorit-pojkar & SingStar-mästare; Johan & Marcus hem. Kul för dom :-)

Måndag:
Tog med mig farmor och åkte in till Ösd tidigt på morronen. Hon skulle med ett tåg till Uppsala för operation av struma som blir av på Torsdag, hoppas verkligen de går bra!

Sedan blev de snabbt ombyte till skidkläder och ut i de fina vädret.... Strålande sol och nån minusgrad.
Efter träningen blev de en dag med Anna Panna på stan, lunch i skidskytte-tältet där Ellen jobbar och lite shopping för Annas del. Jag va duktig och köpte inget (!)
Lite SingStar blev de på kvällen med Anna, Hanna, Fidde & Leif också. Börjar gilla de där med att sjunga mer och mer!

image7

Idag:
Blev det intervaller på morron sen lite vila och en pastalunch. Efter de så drog vi på Skidskytte-VM.
Mixstafett stog på VM-schemat idag... mycke folk och bra stämning :-) Lite svårt att hitta de perfekta stället men jag tyckte jag hittade de tillslut ;-)
Ingen toppen dag för Sverige kanske, men ändå en 4:e plats. Efter de blev de lite middag på stan med Teo & August... gott.

Och resten av kvällen ska jag ägna åt Gossip Girl, en serie jag tänkt börja följa. Följer nämligen inte ett enda tv-program på tvn just nu... Imorrn blir det en låång sovmorron och på kvällen blir det lite Skidskytte igen, med min kära mor och far den här gången.


Dagens outfit-pris går till: Therese & Josefin (som var snyggt klädda i pälsmössa & oranga vägverket-overaller dag till ära).

Hos Johan i Hedemora.

Imorse klev jag upp 06.00, Emma & Agne hämtade mig och pappa i Klövsjö sen åkte vi vidare till Falun...
Fint åskådar-väder idag, men mindre bra åkar-före. Plusgrader och blött i spåret. Inget kanon före direkt.

Hur gick de då?
Jodå, banan va jobbigt. Först uppför i nån kilometer, sen rätt ner och in i varvningen. 3km x 2 för oss... Jag lyckades på något sätt åka rätt fort och vann dagens tävling med 0,6 sekunder :-) Före Hanna Falk på 2:a plats och Johanna Jansson på 3:e plats.
Skönt att få ett litet kvitto på att de börjar släppa och att de går framåt.
Emma fick en fin 6:e plats efter en seg öppning på första varvet.
Johan fick en delad 2:a plats & Marcus en delad 4:e plats idag... härligt för grabbarna!

Efter tävlingen blev det prisutdelning sen resa till Johan & hans familj i Hedemora.
Vi har varit hos en rolig filur, en kompis till Johans pappa och tittat på exotiska uppstoppade djur som jag inte ens kan uttala namnet på, många djur var de iaf. Hade även några goa hundar som skällde lite extra på jämtlänningar.

Sedan har det blivit en liten tur på Hedemora för diverse godis-köp, spelande av Playstation har även hunnits med.
Jag är stolt 2:a efter Johan på Friidrott och Bowling... står även 2-1 till mig på SingStar mot Emma :-D Hur det lät när Johan & Marcus sjöng kan vi låta va osagt. Föräldrarna fick sig ett gott skratt iaf!

Nu har vi just avslutat den godaste middagen jag ätit på länge. Johans mamma & pappa som kockade.
Rådjursfilé, klyftpotatis & morötter m. kantareller & vinsås.
Om vi inte åker fort imorrn beror de inte på middagen iaf.
Nu ska jag & Emma ladda för morgondagen då 10.000:- till snabbaste juniorlag hägrar. Vore ju inte helt fel med 5.000:- extra på kontot, men de är många lag som slåss om saken!

Nu blir de mössprovning & godis-ätning!
Over and out.


Dagens låt: David Gray - Sail Away


Dagar som ingenting blir gjort på..

image4
Såhär fint var det igår när jag och Elisabeth var ute och lunkade...

image5
Åkte ikapp skidgymnasiet på Skalbu-spåret efter ett tag också, Otto agerade fotograf.


Vilodagar... just de VILOdag, såna dagar är till för att vila på.Varför gör onödigt mycke?
Idag har ingenting blivit gjort, har varit ute med Zäta (vår äldsta hund) en sväng och så har jag varit på
Storhogna och gjort schema med pappa.

Ska packa lite grejer nu, sen blir de middag... Kycklinggryta al´a Mamma och sen blir det nog till att krypa under täcket rätt tidigt för imorrn bär det av till Falun 06.00.
Strech och fruktsallad kan nog göra så att skidorna går något så när fort imorrn tror jag...


image6
Vackert

Ryssland - Sverige

Sitter och kikar på hockey med pappa... inte så underhållande men jag roar mig med att träningsplanera och blogga samtidigt. Inte illa för att vara virriga mig, liksom klara av tre saker samtidigt... Ser inte ut att gå jätte bra för Sverige, men dom kanske tar de ändå. Ojoj, nu blir pappa arg på domaren. Som de brukar bli med andra ord.

Andra passet idag gick riktigt fint. Dock inte lika fint väder, började bli lite mörk också... men de är rätt mysigt tycker jag. Kunde tyvärr inte lägga upp några bilder från dagen, det är nått tjorv med sidan... eller så är det min dator. Hmm..!


Nu ska jag hugga in på lite kvällsfika och sen ska jag nog sova gott efter jag har plöjt igenom två veckotidningar.
Imorrn blir det vila för hela slanten...


Bästa pepp-låten för en trött Sanna idag: Eye Of The Tiger - Survivor

Så j-kla fint väder!

Kom in för ett tag sen efter ett underbart pass i Åsarna. Fick sällskap av Elisabeth lite mer än halva passet... bara lunkade på och åkte och pratade i solen.. Riktigt varmt och fint var de! Sedan var hon klar med sitt pass och jag skulle vara ute ett tag till.

Förstog verkligen varför jag valt längdskidåkning när jag kom upp till Hembygdsgår´n, på 10:an. Solen värmde t.o.m. Sen träffade jag Björn och Fidde så jag fick sällskap till passet var slut, skönt! Körde en målgång med dom också, vill nog säga att JAG VANN! Frågar man dom så vann jag nog inte :-)

Lägger upp lite bilder från dagen sen. Nu ska jag sova innan de blir dags för nästa pass....
ZZZzzz...


Klövsjö

Kom hem-hem alldeles nyss... efter en dags träning i Ösd så packade jag ihop sakerna lite fort, slängde i mig lite middag, köpte blommor till mamma och åkte illa kvickt hemåt. Skönt att komma hem lite, längesen jag var hemma mitt i veckan och bara "va"...


Tränade med Anna imorse, intervallerna höll på att bli min död. Gårdagens styrkepass kändes verkligen i benen, tror de va lyktstolpar jag åkte runt med.

På eftermiddagen va de bara att ge sig ut i yrvädret igen... rätt mysigt ändå när de snöar och de sakta börjar skymma när man alldeles ensam befinner sig ute i skogen och de bara är fåglarna eller någon grymtande turist som hörs...

Imorrn blir de träning med Elisabeth i Åsarna. Kanske kan få en riktig up-date imorrn :-) Ska inte hoppas på för mycke, men har jag tur så :-D


Nu ska jag sussa sött. Hoppas ni gör de också...
Dagens göt-mig-trött-låt: Westlife - Something right

Grattis Mamma!

Idag, 5 februari, fyller min kära mor år, GRATTIS mamma!
Ringde tidigt imorse och grattade henne, hon hade t.o.m. fått frukost på sängen av min goa-pappa och trött-bror. Så hon var nöjd och glad. Mina presenter får hon när jag åker hem i slutet på veckan...

Mamma


Ligger förövrigt i soffan och bara degar efter en dag med bara träning och sovande. Kom hem (till Ösd) imorse efter några mysiga dagar lite längre upp i Jämtland. Drog ut och åkte lite klassiskt direkt när jag kom hem, riktigt skönt faktiskt. Men lite fööör varmt, låg runt 0 grader på förmiddagen.


Sedan blev de lite sömn innan jag och Anna sprang till Sporthallen och körde styrka. Förstår inte hur Anna får ihop maskinen där man måste jobba med insida lår, på tyngsta trycker hon till, (iofs så skakar hela hon) och hon får ihop den helt och hållet. Har försökt  ett antal gånger jag också, men de är omöjligt. Man skulle vilja veta hur hon har tränat upp dom musklerna ;-) Blev ett bra pass iaf.

...Har just ätit hemgjorda köttbullar, mamma som gjorde några sist hon var och hälsade på, riktigt goda.
Ska göra mig lite fruktsallad nu och sen vila ögonen lite på tvn innan de blir bums i säng!



Dagens bästa låt: Razorlight - America


Vila.

Tävlingen i Hede igår blev de inte så mycket av... efter telefon-terror av Fidde på morgonen så fick vi veta att de va -27 grader och de blev inte direkt varmare. Så vi tog en liten fin tur på Storhogna istället... fint som vanligt på banorna hemma :-) Blev lite intervallinslag också. Jäkl.. seg efter gårdagens mördar-lopp.

Idag har det inte blivit ett dugg gjort! Som de ska va på vilodagar med andra ord...
Såg en bra film igår också, We Own The Night... Värd att se.

Den här veckan blir de bara träning och inte så mycke annat gjort skulle jag tro. Falun till helgen... Teamsprint m. Emma, kan nog bli skoj :-D

Dagens finaste låt: Jason Mraz - I´m yours

DM i Vemdalen

Nu sitter jag i soffan med datorn i knäet... är rätt trött efter dagen. Kroppen svarar inte som jag vill att den ska och åkningen blir allt annat än bra.
Tekniken är en katastrof och jag skulle inte vilja haft Ola på sidan om och bedömt idag!
Blev iaf 2:a, efter Tessan som vann... fick med mig en DM-plakett och en rosa, lurvig tröja. Jätte mysigt :-)
Charlotte och dom andra seniorbrudarna åkte i dag också, behöver nog inte nämna vem som vann.
Publiken blev lite större tack vare Charlotte också, de va ju bra :-)

image2

Nu blir de myspys resten av eftermiddagen/kvällen. Ska laga lite mat med Anna & pappa, pressad potatis och lax. Sen så blir de nog film ikväll. Anna har redan börjat på nån, ska kika lite och se om den är intressant snart.

Imorrn blir det sprint i Hede, vi får se hur de går efter dagens lopp. Ska ta och plocka fram mina sprint-skills så går de nog bra imorrn! Nu blir det middag och sen bara slappande..

Dagens låt: Maroon 5 - Won´t go home without you

Kunde inte hålla mig borta...

Då var man igång med bloggandet igen...
Kunde inte hålla mig borta, får se hur länge man orkar blogga denna gången.

Veckan som gått har varit lugnt och skön. Ryggen har dock påmint mig om att jag minsann lever..
Efter en behandling hos Marie i Måndags och en hos Rehnsbo igår så är det på rätt spår och det ska inte va några problem att åka imorrn på DM i Vemdalen.. Riktigt skoj ska de bli med lite längre distans, skate.

Anna fyllde 20 år i Onsdags också :-) En hel del firande när man blir 20.
Middag hos mig i Tisdags m. Ellen, mig, Fidde, Anders, Micke och Magnus.
Sen bjöd hon på fika i Onsdags, en hel hög skidåkare.
Hångeltuggummin och valla var några av de fantasifulla presenterna som fröken Karlsson fick :) Jag, Charlotte, Mia, Anna S, Emma och Fidde testade även hennes Sanning&konsekvens-kortlek.. lite intressanta och roliga saker som kom fram :-P

Efter dagens slappande sitter jag hemma i härliga Klövsjö och intar fruktsalladen som jag just gjort till mig och fröken Karlsson. Sedan ska jag klura ut vad hon och en viss person snackat om :-)
Ska nog kunna kittla ur henne de..

Dagens skönaste låt:
Razorlight - In the morning

RSS 2.0