Ny mobil

Idag slog jag & Teo slag i saken och köpte en ny mobil till mig. Även fast de kom lite protester från herrn då jag har haft min gamla mobil på tok för korttid enligt han. Men, den va ju så bra, tror han är lite avundsjuk själv faktiskt och skulle vilja ha den själv :-)

Annars händer de inte mycke på dagarna... Träning, lunch, skidor på tvn, träning osv. Rätt så sköna dagar.

Nu ska vi mumsa i oss dom sista Snickers/Lions kakorna och kollar på dom absolut sämsta bilförarna i Sverige. De är ju hemsk att folk inte vet hur man ska köra bil. Hur fick dom körkortet liksom? I ett flingpaket?

Fasen!

Vilket konstigt VM de har blivit på någotvis tycker jag... Södergren & Johan på klassiska delen fick inte göra sig själv rättvis med dom skidorna. Och idag, på sprinten så tycker jag allra mest synd om Charlotte!! Hon var såå stark och så två fall. Två fall för mycke, men hon visade i B-finalen att hon hade kunnat blivit grym i finalen! Hade velat se A-finalens tider och mätt mot Charlottes 2.43. Hon hade varit långt upp, före båda svenskorna tror jag absolut!

Sen var de lite tråkig dag för Emil också, vetinte riktigt vad han pysslade med... Nu håller jag tummarna för Hellner!

Södergren på rullskidor?

Hittade en väldigt rolig artikel alldeles nyss om Södergren och de klassiska 15km:s loppet på VM... Inte konstigt att Södergren "inte ens" blev topp 15 på den klassiska öppningsdistansen på VM :-)

http://www.skidsport.com/index.asp?Kat=0&NewsID=6699

Myspys & fixdag

Finns nog ingen annan än jag som tycker så mycke om Måndagar. En sån där fixar-dag då man ska göra allt man inte hinner dom dagar man har fullt upp med träning och annat.

Idag har jag vallat skidor, dammsugit, tvättat och så har jag och Teo varit och tvättat bilen.

Sen har vi haft liten mys med tacos och nu är vi som klistrade framför filmen som fick 8 Oscars (!) inatt; Slumdog Millionaire.

Har också slängt ihop en av alla Leilas bakverk ikväll, Lions bars. Smakar lite som Pause snickerskaka, fast i bars-form. Riktigt goda, bara att fråga Teo som egentligen tömmer sig på kolhydrater just nu :-P
  

Träningsvärk.

Jag har träningsvärk! Inte i armarna som jag verkligen trodde jag skulle ha efter 5,5 mil tävling på 3 dagar och då nästan bara stakning. De är ljumskarna och insida lår som värker som aldrig förr. Dagens lopp var lite stelt med tanke på Fredagens lopp. Då vill jag inte veta hur kroppen känns imorrn när de var ännu tyngre före idag.

Jag är i alla fall trött. Ska bli himla skönt med vila imorrn och välbehövligt! Nu ska jag försöka ta mig upp ur den här koman som jag hamnat i och lagat nått mumsigt till middag. Kanske blir våfflor i de nya våffeljärnet med lite glass till :-)

Föresten, hur kul som helst med medalj till Södergren idag! ÄNTLIGEN! De va han verkligen värd. Och Helena lika så!

Godis-förbud.

För ett tag sen införde jag godis-förbud till mig själv. Alltså, jag äter inte godis men choklad de kan väl inte räknas som godis?! Näääe, tänkte jag. Så choklad är undantaget. Men shit va mycke choklad vi helt plötsligt har hemma nu... Känns lite jobbigt att ta bort allt gott liksom, även om huvudet inte tycker om sockerintaget, kanske allra minst Teo som får stå ut med mitt humör när blodsockret sjunker...



Min raring.

Han har just bakat kladdkaka, en fin avslutning på en bra dag. Har inte gjort allt för mycke idag förutom två pass och lite vila emellan. En riktig skidåkar-dag. Och snöar härligt och mycke gör de ute, de gillar vi. Ska tydligen snöa ännu mer imorrn :-)


Han är så snäll & go min lilla älskling.

Nu ska vi smaska lite kladdis sen blir de lite packning inför Mora-trippen imorrn.
Ska ha en riktig vilodags-morron imorrn med sovmorron och långfrukost, sen blir de VM-premiären från Liberec 11.30 men tjejernas 10km, klassiskt. Spännande! :-)

Förebild.

Sitter som klistad framför tvn på Tisdagar kl. 20.00 framför Mästarnas Mästare för att se Thomas :-) Har ju lite aningar om hur de gick för han eftersom vi har luskat ut vilka som kom hem före han och så... Men Per Elofsson är nog största förebilden för min egen del.

De va så himla roligt att se inslaget om han idag, men också lite tråkigt, nästan så man blev lite tårögd när man såg hur allting tog slut för Sverige bästa skidåkare genom tiderna enligt mig. Han har hängt på dopade åkare, krossat dopade åkare och kommit igen efter flera motgångar.

Jag ska bli som Per Elofsson. Jag tänker bli som Per Elofsson.

Alla (`v´) dag...

En sån där högtid som känns lite onödig men ändå lite mysig för man måste ju rå om varandra lite extra, så är de ju. Älsklingen fick sin present igår eftersom han ändå är så nyfiken och hittar allting :-)

Jag fick lite blomster och undies. Okej, blommorna kanske inte riktigt räknas eftersom dom fick han på tävlingen idag när han vann (!!) Skandinaviska Cupen här i Ulricehamn idag före en norsk. Han är snabb min sötnos!

 
Jag och Ida har tillbringat dagen på hotellrummet eftersom vi hade åkt klar vid typ 10.13. Så vi bäddade ner oss efter lunchen och följde slalomen, skidorna från ValDiDentro och sprinten från Ulricehamn på webb-tvn. Men nu är de dags att rycka upp sig lite, time for a walk. Sen blir de alla hjärtans dag-middag och tårta på de!


Ulricehamn

Då var man i Ulricehamn på den tredje och näst sista Intersport Cupen, även skandinavisk cup är den här tävlingen. Lite extra kul då de är så många norkar och finnar här. Imorse var vi ute och kikade banorna lite. -5grader och strålande sol. Vårkänslorna var där och de kändes som en tävling i April. Banorna är ganska lätta och föret snabbt, så jag tror de kommer blir riktigt skoj på sprinten imorrn och 5km på Söndag.

På eftermiddagen har jag, Ida, Teo & Magnus varit i Gällstad på diverse outletbutiker. Bla. lager 157 som hade massor med märkeskläder till typ halva priset. Men de var såå himla stort att jag inte orkade kika så nog men de blev lite underkläder iaf. Sen var vi förbi Fabriken som hade även dom massor med märkeskläder till halva priset. Mycke fint men lite ork!

Nu ska jag krypa ner under täcket och vila lite innan middagen!

Pausefika, den bästa fikan!

Idag var de en sån där grymt fin dag igen... men kall! KALL! MEN, som jag fick lära mig när jag var liten. De finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så de va bara på med ett antal lager kläder och ge sig ut. Solen värmde till och med lite, härligt!

Eftermiddagen har spenderats med Magda, va ett tag sen nu eftersom hon har varit ute på diverse äventyr och sprintat ner halva norska skaran skidåkare. De blev en fika på Pause som är ett grym ställe för en fika och lite myspys!

Nu ska jag ta tag i packandet av resväskan, imorrn bär de av till Ulricehamn!

Vilodag!

Måndagar är för mig oftast vilodagar. Varför vet jag inte riktigt, har blivit så när man planerat träning de senaste året så de blir vissa standard dagar som man inte vill tillägna något annat än träning. Idag är de en härlig vilodag, temperaturen har stigit och de är bara -3grader ute. Skönt!

Har tagit mig en riktig städ-morron efter att Teo gick på Univ. Skurade, dammsög och dammtorkade de mesta. Så härligt när allting luktar Ajax här inne nu :-) Så tog jag en sväng förbi på stan också och köpte lite hemlisar och en blomma till köksbordet.

Nu fick vi besök av Mimmi, grannarnas 4åring. Ska göra mitt bästa för att som vanligt försöka underhålla henne. Rita är ett säkert kort!

Just de, Sofie propp fyller ju år idag!! Grattis grattis bruden! Ska över på fika hos henne ikväll så då får jag gratta riktigt :-)

...

"That's what hope is. Reaching for, working for, fighting for what didn't seem possible before."
             - Barack Obama in Ames, Iowa on December 31st, 2007 -

Skidor är fan inte allt.

Okej, håller med om att de har blivit ovanligt många inlägg senaste dagarna. Men vad ska man göra om man bara sitter inne... man börjar tänka på dittan och dattan, sommar-vinter, sol-snö och annat. FInns ju liksom inte så mycke annat att göra än att låta tankarna flyga iväg.

Kom idag fram till att skidorna är fasen inte hela livet!! Svårt att inse de själv när man sommar,höst och vinter inte har tid till annat än träning & tävlingar.. enda tiden man har till lite avkoppling och komma bort från allt som har med skidåkar-livet att göra finns några veckor på våren. Komma bort från de på riktigt, lägga undan träningsgrejerna och koppla bort hela jag-måste-träna-biten med gott samvete. Resten av året snurrar de bara A1, A2, intervaller, tävlingar, mat, vila och några korta avbrott med en fika på stan eller en sväng på bio.

Men, de blir ju vad man gör de till. Även fast man inte kan koppla bort allt för mycke av skidåkningen, de skulle nog inte vara så lyckat, så är ju faktiskt skidåkningen en vääldigt liten del av livet. De fanns nått innan och du måste ha nånting efter du har slutat åka skidor. Du kan ju liksom inte hålla på till du är 65 bast och sen gå direkt på pensionen.

Jobbiga studer som den här vintern och den här veckan då man får hålla sig inne när andra ger sig i väg på äventyr så är de svårt att tränga bort tankarna. Men de går om man vill, som med mycke annat.

NU, fick jag rensa huvet lite och ska göra sista finliret på chokladtårtan som vi tänkte ta med och överraska mamma med imorrn. Ska föresten träna lite imorrn också, inte en dag för tidigt :-) Så får vi se hur de blir med ICA-loppet i Åsarna på Lördag. Känns de inte allt för dåligt imorrn kanske jag tar mig igenom på Lördag iaf!

GRATTIS Mamma!

Idag fyller mammsen år! Hipp hipp hurra för henne. Ska försöka få tag i henne på jobbet sen och gratta ordentligt. Ska ner på stan och köpa presenten som jag skulle köpt i Tisdags sen. Har inte riktigt hunnit med allt fixa allt som jag borde ha gjort den här veckan när jag bara har legat i sängen i två dagar. Men nu är jag feberfri och frisk som en nötkärna om jag får bestämma själv!


Hipp hipp Hurra för mamma muu.

Halv åtta hos mig

Ett riktigt kul program tycker jag. De är ju "Ture Svenston" - Helge Skoog. Driver med dom i programmet och fäller roliga kommentarer. Sen är de roligt att se hur olika människor har de hemma och hur j-vla självsäkra vissa personer kan va! Bra med självförtroende, men inte så att de slår över!

Nu har vi just satt en bulldeg här hemma. Jag fick lära mig hushållsassistenten som jag inte har använt även, även om de inte fanns så mycke att lära sig eftersom den inte va så svår använd :-) Så till kvällsfika blir de nybakta bullar!! Synd att man inte kan ta sig ett glas mjölk till de som när man va liten. Kan behövas lite bullar med tanke på mitt mat-intag idag endast har bestått av yoghurt, lite överbliven pizza och nyponsoppa med skorpor.

Nu ska jag kolla till bulldegen så får vi se om de blir några bullar eller om jästsvamparna dog nånstans på vägen.


De blev en liten bulldeg på ca.30st bara, men om man ska baka som mamma skulle man ju få hålla på till i natt.


Soffhäng

Hittills har  jag inte gjort många knop idag. Magknip hela natten och lite sömn.. vilket resulterade i en Sanna med skallebank som knappt kan lyfta armarna. Tog mig ut på en promenad till ICA ifall, en liten tröst när man inte kan träna. De är ju så jäkla fint väder och Teo stack ut på 3 timmar och jag fick inte följa med!!

Teo och jag som förövrigt har varit tillsammans i ett år idag (officiellt då)... sen kan de ju ha varit lite längre också. Fick iaf en bra start på dagen när jag fick frukost på sängen av min älskling för att vi firar just ett år. Han är ju för go :-)

Blev väldigt glad när jag hittade resultaten från JVM också. Min kära klubbkompis åkte fort idag, en fin fin 8:e plats spurtade Emma, väldigt nöjt in på skulle jag tro! Tycker dock lite synd om Larsen som inte får till de såhär på JVM när hon vet att de ligger en VM-biljett och väntar på henne här hemma om hon åker bra. Usch, vilket press...

Nä, nu kurerar jag mig med te och tidningar som jag köpte på ICA.


SM slut och äntligen landat hemma i soffan.

Då var SM slut för denna gången. Som sagt, ett SM av toppklass. Banorna älskar jag och vädret igår, sista SM dagen i Sundsvall var underbart! Men lite kallt. Torsdag, Lördag & Söndagens tävlingar är ingenting jag kommer ta med mig i minnet resten av vintern eller resten av mitt liv.

Torsdagens tävling kan man tro är ett skämt när de gäller mig om man kollar på resultatlistan. Hade det varit en dag med jätte bra känsla och inga problem hade jag allvarligt funderat på att lägga skidorna på hyllan för gott. Men, en lite för tuff öppning och fuktig luft gjorde att astman gjorde sig påmind i den sista backen på sista klassiska varvet. Stanna och bryta var första tanken, vad ska man göra när man inte får luft liksom? Så jag stannade, lugnade ner mig, återfick andningen. Så efter 2-3 min så tyckte pappa att vi skulle ta av nummerlappen och bryta ihop & komma igen. Men allt kändes bra igen och bryta är ju inte allt för roligt, så jag tänkte att nu är jag ju ändå sist och då kan jag likagärna fortsätta och köra igenom loppet i mitt eget tempo. Så jag tog mig runt och de kändes helt ok. Såhär i efterhand är de en tävling jag bara kommer att skratta åt. Glömma och gå vidare.

Sprint var dagens distans i Lördags. Inte min paradgren men ändå en 22.a plats i prologen, vilket är bra för att vara klassisk sprint för min del. Så de är jag nöjd med, sen att jag åkte ut i kvarten var ju inte oväntat direkt. Riktigt trött var mina ben också. Så de va skönt med lite extra vila inför Söndagens 10 km, skate. En tävling jag kommer ta med mig en del positiva saker från faktiskt. Känslan var bättre tidigare i vinter, inteallt för stumma ben men lite seg och farten fanns inte riktigt i kroppen. Men med tanke på att de var 3 januari senast jag körde en tävling och att benet inte riktigt har hållit som jag velat så tycker jag de va ett steg i rätt riktning.

Så nu tar jag med mig en positiv känsla till Cuptävlingarna i Ulricehamn den 14-15:e. De va längesen man fick ta så många motgångar som denna säsong. Dom senaste 2-3 säsongerna har gått bättre än förväntat och de har varit med en enormt tävlingssug och motivation till 1000 som jag har tagit mig an tävlingarna. I år är de lite värre, men de måste komma svackor ibland också, hur ska man annars kunna ta motgångar ifall man aldrig får några. Jag tror de är lärorikt och gör att man utvecklas som person och skidåkare. Så nu ser vi framåt, tar med oss dom små glimtarna som varit positiva och siktar mot nästa mål.

Idag ska jag bara ägna dagen till sånt som jag känner för. Inga tråkiga måsten. One Tree Hill, glass och mysbyxorna, here we come! 

RSS 2.0