On my way..

De är kallt i Öset! Jag fryser fast jag sitter inne, jag fryser ännu mer när jag är ute och jag höll på att frysa ihjäl under träningen imorse. Nu har jag kommit ut och kunnat börja träna igen iaf! Blev ett kort pass igår och ett lite längre idag. Känns skönt! Formen har jag absolut ingen aning om vart den är, vill inte veta heller! Så nu ska jag köra några mys-pass och sen nångång nästa vecka börja smyga på med fart igen.

Kom in från träningen precis när damerna startade i Kuusamo idag.. de är så kul att kolla på skidor, och man önskar alltid att man får vara den som är på andra sidan tvrutan och ge gärnet, men idag var jag faktiskt inte alls särskilt avundsjuk! Jag hade garanterat frusit ihjäl, mina tår hade nog i alla fall trillat av!

Efter skidåkningen drog jag på mig mycke kläder och rastade min kära pojkvän som blev sjuk precis när jag blev frisk! Typiskt! Men nu är febern borta och de firade vi med en fika på Pause (som hör och häpna är omgjort, fick en chock, de händer faktiskt grejer i Ösd!).

Nu ska jag mysa resten av dagen och julpynta lite, imorrn är de ju faktiskt första advent och första ljuset i adventsljusstaken ska tändas!

Lussebullsbak

Igår blev de lussebullsbak här hemma! Lite svårt att fylla upp dagarna tycker jag, när man inte kan vara ute och träna och inte umgås med folk.. Så de blev städning och bakning.

Efter middagen blev de Sunes jul och lussemys!


Sune

Har sett på Sune halva eftermiddagen.. började med Sunes sommar och är nu inne på julkalendern med Sune! Där dom i avsnitt 5 tipsar om en grym valla.. Måste ju dela med mig.

Men kom ihåg att halvera receptet om ni bara ska valla ett par skidor, kan bli lite lätt kladdigt annars!


De blir inte alltid som man tänkt sig..

Ja, i Torsdags kväll åkte jag med Hanna till Kramfors, sen tog vi flyget därifrån upp till Gällivare. En lite speciell resa då vi var många skidåkare som åkte med de lilla flyget, så bagaget fick åka i köket och på toaletten! Så de blev ingen kaffe på vägen upp och inget toabesök!

I Fredags testade vi skidor och åkte igenom banan några ggr och guud så fint de va! Inte ofta man ser så fina och breda spår och vädret kunde inte ha varit bättre. Jag körde på några intervaller som alltid dagen innan tävling och jag tyckte de kändes bra, men började hosta lite mer än jag gjort förut i veckan direkt efter.

På kvällen slet hostningarna sönder mina lungor och på Lördag morron var mina lungor helt trasiga och jag hostade så jag grät på min och Jennys morronpromenad. Så jag fick helt enkelt säga åt Selin att väcka Magda och stå över tävlingen själv. Riktigt tråkigt men jag hade aldrig kunnat ta mig runt banan! Väldigt dålig tidpunkt då jag verkligen sett fram emot Gällivare helgen och formen var ganska bra tror jag.

Fick se lite av tävlingarna på Lördagen på plats iaf sen ager chaufför åt killarna och tjejerna och se Marcus & Daniels fantastiska lopp på tvn på campingen! Sen satte jag mig på nattåget efter middagen och åkte till Bräcke där Teo hämtade mig (03.50 på morronen!!!).

Klev upp lagom till stafetten och mådde ännu sämre. Efter lunch fick jag feber och ont i bihålorna, så då fick Teo åka på apoteket och hämta ut pencilin och hostmedicin.. Troligtvis en infektion i luftrören eller lungorna. Känns sjukt trist såhär i början på säsongen men senast jag var riktigt sjuk minns jag inte ens! Så de är bara att ta de lugnt, vila upp mig och försöka julbaka lite om jag orkar (såg att hostmedicinen innehåller Morfin, kanske därför jag är så trött och slö?!?!). De är trots allt lääänge kvar på säsongen!

Nu ska jag krypa ner i sängen igen och se en film!

Tillbaka till Gällivare igen..

På Torsdag åker jag upp till Gällivare igen. Den här gången för att åka WC, 10km skate på Lördagen och förhoppningsvis stafett på Söndag! Ska bli riktigt kul och de är alltid inspirerande att få köra en WC! Den här gången blir de flyg upp och de är jag väldigt glad över de, de är ganska dryg resa upp och man blir lite små seg och trött när man kommer fram.

Idag har jag varit ute och åkt ett väldigt lugnt och skönt klassiskt pass på ÖSK där spåren är väldigt fina och långa nu.. Sen blev de både lunch & fika på stan. Imorrn blir de ett fartpass inför helgen och sen ska de packas igen.

Nu ska jag vila lite i soffan innan jag ska ta tag i alla små saker som ska göras..

Mot Bruks imorrn..

Igår kväll kom vi hem från Gällivare efter åtta timmars bilresa, lite seg och trött kan jag lugnt säga! Idag har jag kört två lugna pass och imorrn blir de vila! Åker till Bruks när Teo kommer hem från Kiruna.

Satt just och kollade igenom helgens startlistor.. H21 har typ 185 (!!) anmälda! Ska bli riktigt kul och komma igång med tävlingarna nu, jag känner mig ovanligt lugn och de ska bli mer roligt än nervöst att stå på startlinjen!

Nu ska jag börja packa lite, eller ja, packa om, har inte riktigt packat upp än.

Gonatt, i förskott.

Lugn och skön dag..

Igår race:ade vi på Dundret, de va roligt att få åka en tävling igen! Man glömmer som bort på ett halvår hur de känns att tävla och hur jobbigt de kommer bli, men nu är vi igång igen :) Vi var fem tappra själar som pulsade oss igenom 1,5 varv på WC banan på Dundret. De blev jobbigt, extra jobbigt med alla snökanons-högar som låg mitt på banan, lite extra klättring!

Idag har vi bara tagit de lugnt, ätit lunch, fikat med Cilla & Emilia på Café Nyfiket! Nu är de bara datorhäng, lite läsning och godis.



Nu ska jag fortsätta fördriva lite tid bland alla inredningsbloggar! Efter middagen blir de årets första glögg & pepparkaksmys! :)

Tjing.

Gällivare-häng..

Igår efter lunch tog jag & Tessan bilen och drog upp till Gällivare. Så otroligt härligt att komma hit upp och få känna lite på den riktiga vintern! På förmiddagen blev de ett intervallpass på WC-banan på Dundret! Å så jobbigt och roligt de va! Desto mindre roligt va de ju sen, när jag va så trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Den känslan har inte riktigt släppt än.. därför har jag införskaffat mig en ny kompis!



På em åkte vi på golfbanan med pannlampa och myste. Eller Tessan myste nog bakom mig i mitt mysar-tempo (själv kändes de inte riktigt så!). Sen avslutade vi med middag på ett thailändskt ställe på "stan" som vi säger i Norrland.

Här har vi min andra kompis.. hon är flitig hon. Pluggar och står i. Jag står för update på alla bloggar och tv-tittandet!



Imorrn ska vi köra ett fint långpass på golfbanan här i Gällivare. De är väldigt fina spår och att få åka på natursnö över hur härligt som helst! Sen är de riktigt skönt att inte behöva åka samma varv tio ggr på ett pass! På Lördag ska köra race på Dundret! Oh, undra hur jobbigt de kommer bli!

Snark.

Somnar troligtvis sittande i soffan, eller stående på toan när jag borstar tänderna ikväll. Jag är så sjukt trött. Igår blev de två lugna pass på ÖSK. Skönt att åka runt, tänka på ditt och datt, prata med alla skidåkare som trängs, tänka teknik och njuta. Idag körde jag långa A2 intervaller på fm och på em blev de styrka & skidor.. Tänkte att jag skulle mysa ner mig i soffan efter middagen och försöka få tillbaka lite energi.

Men, så blev de inte. De blev bestämt att vi åker till Gällivare på läger i en vecka imorron efter lunch.. Så de va bara att starta en tvättmaskin och ta fram stora hjulväskan! Så nu är de tvätta, packa, tvätta, packa.. tills jag somnar!

Nä, nu ska jag göra klart allt så jag kan hoppa ner i sängen så fort som möjligt! Imorrn bitti blir de lång pass och teknik med Mattis innan vi drar uppåt..

Gonatt, i förskott!

RSS 2.0