Lussebullebak

Ikväll har jag och Magda bakat lussebullar. De blev riktigt lyckat, trots att bullar blev väldigt stora och inte alls så många som de stog i receptet :-) Men riktigt saftiga!


Magda in action..



Resten av dagen har jag bara spenderat i träningskläderna & soffan. Så nu är jag sådär härligt trött och så har jag en vilodag som väntar på mig imorrn! Hur skönt dom helst, ska ta mig en sovmorron och så ska jag börja på en ny bok jag fick låna av Magda :-)

Natti natti

Saffran

Igår när vi stog i kön på Hemköp för att handla lite gottigottgott till bion så frågade tjejen framför oss efter saffran. Kassörskan öppnar kassan, tar fram nycklar, vänder på sig, låser upp ett mindre kassaskåp som står bredvid kassan och tar ut 0,5gram saffran (alltså en påse) och slår sedan in varan i kassan.. 34,90:-. Jag fick en chock!

Kollade receptet på lussebullar som jag hade tagit fram innan vi åkte för att se hur mycke jag behöver till en sats lussebullar, 1gram. Alltså kommer kommer saffranen till mitt lussebullsbak landa på 70:-, shit pommefritt! Visste att saffran va dyrt, men så dyrt? De blir minsann dyra lussebullar i år, men de är de värt!


Man förstår varför dom förvaras i kassaskåp bakom kassan...

Balsam för själen.

Idag har jag haft en riktigt skön dag! Fick gröten kokad av älsklingen imorse :-), lunch på Husman som vanligt (riktigt skönt), träffat bästa kusinen på stan och fikat och pratat om allt mellan himmel och jord och avslutat dagen med en timmes massage och sen filmen New Moon. Helt okej film, men jag säger som Malin, lite väl mycke kärleksdravell ;-)


Malin i sin urläckra kofta!
(mejlins.blogg.se)

Brunch

Har just sett Anna O, Sara, Anna H & Charlotte ta hem stafetten i Beitostölen. Så jäkla kul och se! Riktigt imponerad av tjejernas insats igår, och idag! Vilken uppvisning, och vilken inspiration de ger! Vi bara slänga på mig träningskläderna och dra några varv på ÖSK tills jag har blodsmak i munnen!

Har ätit en riktigt god brunch framför skidorna också! Våfflor, fruktsallad, yogurt med müsli och nötter och en stoor kopp te.. riktigt mysigt! Har tänt ljus överallt också, de känns väldigt mörkt ute trots att klockan bara är 13.
 


Nu ska jag kika på killarna när dom kör sin stafett innan jag verkligen får dra på mig träningskläderna och ta mig iväg till gymmet. Sen ska de bli bak i eftermiddag och lite pyssel. Ska även klura på lite julklappar hade jag tänkt! Sen ska jag ringa min kära moster i Tyskland och planera julen :-)

Later skater..

Julmys...

Har haft en riktigt skön dag med lång sovmorron och massa pyssel på morronkvisten.

Vid lunch drog vi oss ner på stan för lite julklappshandling, vill verkligen bli klar tidigt i år så man slipper gå och tänka julklappar heela December. Sen blev de en god lunch på Lilla Siam där vi träffade på Julia & Bysse och fick lite sällskap :-) De blev inte så många julklappar men massa idéer fick jag i alla fall! Sen blev de en fika innan vi tog oss hemåt.

Så i eftermiddag har hela lägenheten städats, nya sängkläder har åkt på och så har jag bytt gardiner. Så nu är jag lite närmare julkänslan. :-)


Såhär hittade jag min händiga karl för ett litet tag sen, visst är han allt bra lik en tv-kock. ;-)

Middagen blev helstekt entrecote med råriven potatis. Riktigt gott! Ikväll blir de fredagsmys med film och allt va de innebär. Imorrn ska vi upp tidigt igen för att hinna med träningen innan WC i Beito drar igång vid 11.20 :-) Nu ska jag kika till surdegsbrödet som är i ugnen.. gott med nygräddat bröd till kvällsfika sen!

Snö, snö, snö..

Förra veckan va vi, åikare på läger i Bruksvallarna. Riktigt härligt med så mycke snö och långa spår. Veckan gick fort och likaså träningstimmarna som bara rusade iväg innan man hann blinka. De enda vi såg på hela veckan va en grå himmel, massor av snö och galna skidåkare.

I Söndags åkte vi hemåt. Jag tog ett litet stopp i Klövsjö för att gratta pappa som hastigast, diskutera skidor och lite annat smått&gott. :) Sen dess har jag varit i Ösd och bara tagit de lugnt! Så himla skönt att va hemma och mellanlanda lite och ladda batterierna till helgen.

I Måndags så tog jag rejäl sovmorron innan jag tog mig upp och fixade allt som ska fixas efter ett långt läger. Sen blev de en låångfika på stan med Hanna, Tessan & Lina. Mycke trevligt! Idag har jag tränat på ÖSKs konstsnöslinga där även 50 andra hade bestämt sig för att träna idag, trångt & mysigt!

Sen har dagen gått i One Tree Hill, tidningar, böckerna och bakandes tecken. Bakade kladdkakemuffins & kolasnittar. Ska snart se om de blev ett lyckat bak :)

Imorrn blir de dubbla pass igen och så ska jag på några visningar innan de är dags för vilodag igen.




RSS 2.0