Terräng-DM

Idag tog jag mig motvilligt upp ur sängen för att åka iväg till Marieby och springa terräng-DM. 8km i damsenior klassen blev de, och som enda startande i dam klassen så vann jag ju, och blev sist i och för sig. Men de kändes riktigt bra faktiskt! Fick en placket och lite sportdryck i alla fall :-)

Filmen igår va riktigt bra tycker jag. Hade inte så höga förväntningar innan eftersom de va sötnosen som så gärna ville se den men den är att rekommendera!

Annars har det bara blivit lite småpysslande hemma idag. Älsklingen har till och med bakat bröd!, medans jag stod för tvättandet och dammsugandet.

Nu ska jag slänga i sista maskinen innan jag ska få smaka på de alldeles nybakta brödet till en kopp Rooibos Chai-te.

Bio.

Ikväll ska vi på bio! De blir Batman, The Dark Night. Många har tipsat om den och sagt att den är bra, så vi får väl se :-)



Heath Ledgers sista film också, sorgligt.

Bitter.

Jag sitter i köket, resten av familjen i vardagsrummet framför tv. Varför? Pappa ska se finnkampen (!), när Golden League går på andra kanalen. Herregud säger jag bara! Så nu sitter jag här i min ensamhet och är sur. Önskar att de vore Lördag så min goding kommer hem så jag får kramas lite.

Har bläddrat en hel del i kataloger dom här dagarna, plöjt igenom MIO, EM, Svenska Hem, IKEA mfl. Letar nämligen efter soffor. En ny soffa skulle inte sitta helt fel i vår fina lilla lägenhet. Den är ju mysig som den är, men en ny skön soffa skulle vara pricken över i. Älskling, läser du de här ska vi självklart nöta ut vår gamla skööööna soffa först! Hmm.
     
Men, soffor är väldigt dyrt har jag insett. Titta skadar ju inte i alla fall.

Hann med allt jag skulle göra idag i alla fall och lite därtill. På promenaden med hundarna & farsgubben hittade vi kantareller, skoj. Får gå och plocka dom nån dag, kanske imorrn. Bakningen resulterade i två limpor och en långpannekaka i alla fall.

Nu blir de kvällsfika och sen tidigt i säng.
Natti

Vilodag...

Har en lång att-göra-lista idag, vilodagar som vanligt har man sparar ihop en massa saker att göra till...

- Tvätta
- Baka
- Ut med båda hundarna
- Handla
- Plocka bär
- Va chaufför åt mormor

Gud, vilodagar blir aldrig riktigt vilodagar.


Hoverbergstest

Imorse var det som att vara tillbaka på den gamla goda tiden. Samling kl. 8.00 i ÅIK-stugan, Åsarna sen bilfärd till Svensta där Elisabeth väntade och sen rullisar bort i Hoverberget för att köra test. Va minst ett år sen jag körde de testet och väldigt längesen jag & Elisabeth tränade ett pass ihop.

Tyvärr va de spöregn och testet blev ganska ointressant eftersom de inte gick att jämför med de andra tiderna. Men ett bra pass blev de med gud så blött! Som Elisabeth sa: "De är nog fasen de blötaste passet jag har gjort nån gång"... Så sant så sant.

På eftermiddagen blev de löpning & gym på gymmet här i Klövsjö . På gymmet träffade jag en gammal bekant som jag har gått i skolan tillsammans med i 10 år, men inte har träffat sen vi slutade nian tror jag. Roligt :-)

Nu ska jag försöka få tag på min goding, är inte alltid "a piece of cake"...
Kom hem nu... jag vill mysa.

Sex and the City

Mellan passen igår bestämde jag mig för att se en film, så de fick bli Sex and The City-filmen som har legat på datorn sen Torsby nu. Bra film, men jag tror inte jag är lika entusiastisk som dom som tycker att de är "årets filmen" eller "alla måste se den!!".



Ikväll fortsatte helylle-familje-middagarna med släkten. Surströmming hos farmor va de idag. Ingen surströmming för mig dock, troligen aldrig nån surströmming för mig...

Spöregn & blodpudding

Löpturen imorse blev riktigt blöt. De gick bra i början då de bara duggregnade lite, men efter 2 timmar var t.o.m. trosorna blöta. Usch, såna gånger man verkligen längtar hem från skogen!

Mamma hade ordnat blodpudding till jag kom ut ur duschen i alla fall, så nu är jag mätt & belåten. Så nu är de bara att ta tag i eftermiddagens uppgifter, ska nämligen ut  bärskogen med pappa tror jag. Får se om de blir blåbär eller lingon den här gången.


På väg ut i bärskogen...

Pantertanter

Idag har mamma & pappa bjudit ner farmor på middag också, eftersom mormor är här. Så vid middagen började öronen svida efter 10 minuter, tanter kan verkligen prata om både dittan och dattan. Om matlagningsrecept, hur man gör godaste kakorna, stickning och barnbarnen. Gash!

  
Farmor                      Mormor

Nu ska jag slå mig ner i soffan med en bunt veckotidningar och bara mysa. En kopp Rooibos-te får de nog bli också i höstrusket.


Saknar min sötnos!

Mördbultad...

Just kommit hem från en massage hos Marie. Herregud, va den massören kan ta i och hittar dom ställen man har allra mest ont i. Men de är skönt såhär efteråt, så nu ska jag ta en rejäl streching på order.



Sen blir det nått äventyr med mormor som anlänt från Deutschland där hon numera har bosatt sig. Kanske blir en biltur nånstans i krockarna.

Mot mor & far...

Tog verkligen emot att kliva upp imorse... älsklingen hade bytte sängkläder igår, finns de nått skönare att sova i?! Tog mig upp mot alla odds och körde igenom mitt DÖK-pass. Nöjd nu såhär efteråt i alla fall :-)

Nu är väskan nästan färdig packad, nu ska allt bara stuvas in i bilen sen åker vi mot Klövsjö och mor & far. Jag har tänkt att tillbringa veckan hemma med lite tester, medans herrn i huset drar iväg på ytterligare ett läger till Torsby imorrn bitti.

Kommer jag överhuvudtaget få se röken av den här herrn i höst?


Taco-Lördag

Lördagar känns som typiska tacos-dagar, lätt-lagat med ack så gott! Idag blev de varianten med kyckling och faktiskt ett glas vitt till :-) Ska ta och hugga in på efterrätten lite senare till filmen, kladdkaka med mintchoklad, mumma!

Kvällens film, jag har inte stått för filmvalet idag :-)

Gym & film.

I eftermiddags blev det lite gymmande på Sporthallen med favoriten. Känns alltid bra efteråt när man knappt orkar hålla i schampoo-flaskan i duschen.

Sen blev det mys framför tvn och "Alla Hans Ex". Väldigt skönt att bara va hemma... träna, tvätta, städa lite och sånt. Tråkiga saker, men vissa dagar väldigt roliga att ta tag i.

Nu blir de kvällsfika med de nyinköpta te:t från vår lilla semester. Sen blir de bums i säng för att orka upp imorrn bitti och ge gärnet på intervallpasset.

Natti Natti

Sommaren är kort...

Nu är det av med solbrillorna och på med strumporna. Sommaren är verkligen över. Här i Östersund känns de som att den har varit de ett tag faktiskt, sommaren är väldigt kort faktiskt.

Kom hem från en mini-semester med älsklingen igår kväll. Vi har varit i huvudstaden några dagar, bott på hotell, ätit gott, unnat oss de mesta och shoppat en del. Vädret var lite skönare där nere, men de är höst på ingång i Sthlm också. Skönt att bara få lata sig några dagar och ta dagarna som dom kommer i alla fall. Så nu är man mer sugen än nånsin att ge sig i kast med höst-träningen.

Va ute och körde igenom första spänst-passet på väldigt länge imorse. Otroligt att man kan längta ut i skogen efter några dagar i en stad utan träning.

Nu har vi just varit på Mr Husman med Björn och som vanligt ätit den godaste lunchen i stan. Nu blir det längdhoppsfinal med Klüft från soffan. Heja heja!

RSS 2.0