Skidpremiär i Ösd

Igår gjorde jag skidpremiär här i Öset! Jag blev glatt överraskad över spåren och att de tog så pass lång tid att åka runt! Så imorrn ska jag snurra en stund upp på ÖSK igen. Känns skönt att ha lagt undan rullskidorna för i år, de va på tiden!

Idag har vi haft vilodag hos familjen Peterson/Hallberg. De va skööönt! Har hunnit med en hel del saker! Städning (som vanligt på vilodagarna), lunch på stan, handlat, satt upp en dörr (okej Teo har gjort de, jag tittade iaf på!), vallat skidor mm.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag kanske inte behöver snooza femtielva ggr imorrn bitti!

Bjussar föresten på finfina naturbilder från självaste Klövet idag.. Varsegod!


En död hermelin, bilden blev lite suddig.. blev lite skraj när de satt en duvhök och spejade på mig. Man vet aldrig hur fåglar i Klövsjö beter sig..


Ett liiite otydligt björnspår, men jag lovar, it´s for real! Här blev jag också lite skraj kan tilläggas!


Du vågar!

Okej Teo, ta föregående inlägg med lite ironi. Jag skojade, jag har inte börjat sticka! Du vågar komma hem!

Surkärring

Här sitter jag i min soffan, som världens jäkla gamla surkärring. En sån där gammal skröplig som bankar med käppen i taket så fort man går på toa i lägenheten ovanför eller som aldrig har dragit på smilebanden offentligt, ever.

Så här ligger de till.. de har flyttat in en ny kille i trappuppgången. Dom som bodde där förut träffade jag lite huxflux på Lidingöloppet när dom va och hejade på vårt lag på stafetten. För typ tre veckor sen träffar jag tjejen i trapphuset och först vet jag inte riktigt vart jag har sett henne. Så frustrerande att jag hejar i alla fall, och hon hejar, fortsätter gå 3-4 steg, sen tvärvänder och bara "men de är ju du!". Jag blir ju såklart helt till mig. Jag känner ju en av grannarna! 1-0 till mig (Sanna vs. Teo). De första hon säger är typ: "vi har sålt lägenheten och ska flytta på Fredag".. Jahapp. Den glädjen blev kortvarig.

Så, nu har den här grabben flyttat in. Jag hör musik, jag hör tjejer, jag hör ännu mer dunka dunka och spring i trpphuset! Här sitter jag och försöker ha lite lugn & ro, lösa lite korsord, kolla på nyheterna och i pauserna sticka på strumporna till.. Nää, så vare ju inte. Men ändå. Att han vågar. Första veckan i nya lägenheten och han drar till med värsta rajtan-tajtan partyt. Jag ska ge han en sån där om-blickar-kunde-döda-blick nästa gång vi ses. Bara för att visa vem de är som bestämmer. För visst är de väl rang bland lägenheterna, längst upp bestämmer?


Pirri pirr

Igår snöade de lite här i Öset, märkte inte så mycket av de förutom alla facebook uppdateringar :-) Låg lite kvar uppe vid ÖSK.. men till helgen ska de börja snöa lite mer! Kallt är de också, så nu har vinterjackan fått åka fram.

Har hunnit med en hel del igår och idag. Vilade igår em efter att kroppen har känts lite sliten och seg, så då hann jag med att tvätta bilen! Riktigt smart med tanke på att de inte alls är så blött och lövigt ute nu :-)

Imorrn ska jag göra maxtest! Är lite pirrig, mest för att jag inte kommer kunna ta ut mig max max max!! Men jag ska försöka! Tycker de är riktigt skoj med tester och de ska bli otroligt roligt att få se resultatet efter testet imorrn. Nu ska jag kvällsfika lite och sen försöka få tag i min portugis!

Natti natti.

Faaart

Imorrn börjar en ny fartvecka för min del. Gruvar mig lite, men de ska samtidigt bli kul! Man är så sjukt nöjd efter varje pass och på Lördag kväll kommer jag unna mig själv en stoooor godis påse och som belöning! Ikväll laddar jag upp med choklad och nötter, så jag orkar! Imorrn startar vi med skatesprint på ÖSK.

I helgen har jag varit hemma i Klövsjö och hälsat på. Blev en riktigt fin löptur i Fredags em och i Lördags snörade jag på mig skorna igen och stack ut på en obanad tur över bergen hemma. När jag sprungit mer än hälften ringer pappa och säger att dom har ståndskall och ska hämta Mi och släppa på henne. Så då blev de full fart på löpardojerna, sprang ner till Bjartan (jaktstugan), slängde på mig brorsan huggarbyxor och hängde på :-) Blev lite längre träning än tänkte. Va ute över 5 timmar. Tänkte de skulle bli skönt att gå med pappa, men när skallet började vandra så blev de ett löppass där syran sprutade i backarna när jag försökte ta rygg på pappa (som hade både ryggsäck och gevär). Till mitt försvar måste jag säga att gubben är tränad och jag lite sliten. Ok?


Storsnasen (berget ovanför Klövsjö)

Sen eftersom Mamma Mia hade åkt med en vännina till Ösd för övernattning sov jag över med grabbarna i jaktkåken! Läste, åt, åt, åt och myste vid öppna spisen!

Nu ska jag landa i soffan framför tvn.

Ge mig sol eller snö!

Idag har jag haft en slöar dag.. Sovmorron, eller jag vet inte riktigt om man kan kalla de sovmorron när man vaknar 07.38 skräckslagen av att de låter i köket! Efter ljudlöst upptassande i morgonrocken får jag se mina kompisar, dom målar bakom spisen, kvart i åtta på morronen!!!

Dom blev inte långvariga efter jag hade visat mitt nyvakna/skräckslagna ansikte och jag fick mig lite mer skönhetssömn iaf! Sen har mamma & bror varit på sjukhuset och tog en sväng förbi och hälsade på. Men jag fick mest umgås med mamma eftersom bror har viktigare saker för sig när han är i staden nuförtiden.

Vi avverkade lunch, shopping, fika, shopping, mathandling och avslutade med en sväng på loppis! Har även städat köket en gång till (!!) och nu sitter jag och grämer mig över att jag inte har tvättat bilen. Hur coolt är de att glida runt i en brun bil som egentligen ska va röd?

Ge mig lite sol iaf då.. eller snö. Helst sol.



Tioman, Malaysia



Dåligt stavfäste, blött, hård asfalt, blåsigt, kallt..

Ja, nu kan snön få komma! Den här sista delen av hösten kan jag gärna skippa! De blåser som f-n, iofs inte så ovanligt i Ösd, de är stenhårt i asfalten och kallt. Är ganska så mycke, helt enormt avundsjuk på killarna som åker till Portugal på Fredag (jag hoppas dom får regn!!!!).

MEN, nu är de bara drygt en månad kvar till tävlingspremiären, helt sjukt! Ska bli hur kul som helst! Är rätt trött på nötandet här hemma nu, vill åka skidor, sätta på mig nummerlappen, köra så mjölksyran sprutar och sen va sådär oförskämt nöjd när man kommer i mål.

Innan dess har jag några veckor kvar med rullskidor dock. På Torsdag ska jag in på bandet och nöta, sen hem till Klövsjö och hälsa på och förhoppningsvis jaga lite. Nästa vecka blir de fartvecka och sen är de nästan dags för läger i Bruks. Tiden går fort när man har roligt.

Föresten, idag har jag haft mina polare hos mig (byggarna), dom har fixat och trixat i köket (och skitat ner lite mer), sen gick dom. Lämnade allt de skitiga åt mig och så drog dom. Så kvällen har jag dammsugit, skurat och dammat! Vi har iaf ett kök igen!! :-)

Torsby - Grövelsjön

I Söndags drog vi till Klövsjö. Stannade över natten och körde ett styrkepass och löpning (snöpulsning) innan vi stressade i oss lite lunch och åkte ner till Torsby. De blev fyra pass nere i Torsby och väldigt bra träning! Vi hann också med att testa en hel del skidor.

På Onsdag efter lunch åkte vi uppåt igen. Till Grövelsjön. Där Anna och Emil har stuga, så där har vi varit från Onsdag till idag. Huuur mysigt som helst! Riktigt grym träning (inga problem att få timmarna att gå), vacker natur och så lugn & skönt! Vi har hunnit med långa fjällturer, skatefart upp till Idre Fjäll, jagat möss, fälla träd, elda, mysa, fika, riktigt jobbigt sprint-pass, spelat spel och mycke mer! Tack för i helgen hörrni!

Vila står på programmet imorrn och gud va skönt de ska bli! De börjar bli klart här hemma också, så nu har vi vatten igen så imorrn hoppas jag på en skön sovmorron utan snickare kl. 7.00.

Natti natti

RSS 2.0